torsdag 11 februari 2010

Inga riktiga män åker till Thailand

Kan inte någon från Svenska myndigheter informera människorna i Thailand att inga riktiga män åker dit för att skaffa sig en "thaibrud". Det är bara misslyckade idioter som åker dit för att skaffa en flicka som tacksamt följer med för att slippa fattigdom och svält. När dessa modersbundna män upptäcker att deras "hemhjälp" ställer krav kastas de ut och de åker och hämtar "en ny". Kanske skulle vi i Sverige fundera på omyndigförklara individer som är så småväxta i hjärnan? Eller kanske det är ett prov som ska till. Vid sidan om FP:s språktest kunde man ha ett test för Svenska män i attityd och moral. De som fallerar mister sitt pass och kan inte åka på porrsemester till Thailand. Allvarligt talat vet jag inte om det är moraliskt försvarbart att åka till Thailand över huvud taget, med tanke på miljön.
Häng dem i ballarna!
SVD
SYDsv är också intressant

93 kommentarer:

  1. Du är outbildad och fördomsfull.

    SvaraRadera
  2. Dina åsikter stinker av intolerans och fördomar. Känner du dig utkonkurrerad av de asiatiska väna skönheterna?

    SvaraRadera
  3. Faktum är att det är vida känt att vill ingen svenska ha just denna man så tar han sig en thailändska...osv.

    SvaraRadera
  4. Det var nog det mest inskränkta, outbildade, fördomsfulla, okunniga inlägg jag någonsin läst

    Du kan aldrig ens ha varit i Thailand, ännu mindre ha någon som helst kunskap i ämnet

    Läs på eller stäng igen. bitterfitta !!

    SvaraRadera
  5. Jag svenska man vill inte ha en svensk tjej. Därför bor jag nu med en underbar fru i från Thailand .

    SvaraRadera
  6. Trevligt trevlig med kärlek! En del kommentaren bekräftar min tes.
    Och nej jag känner mig-eller är- utkonkurrerad av någon. Jag är heller inte bitter. Kom du sköna Asiatiska kvinna, men kom på lika villkor, stavas jämlikhet...

    SvaraRadera
  7. Hannes Delling på SVD gjorde sin "kartläggning" genom att söka uppgiftslämnare på thaisex punkt se. Knappast en site för människor med en fungerande relation.

    SvaraRadera
  8. Allvarligt talat, naturligtvis finns det människor med fungerande relationer mellan män och kvinnor från de mest avlägsna hörn av världen. Men det är väl inte dem artikeln handlar om? Och jag skriver i bloggen om att "skaffa" fru. Det gör man ju inte normalt, då träffas man...på lika villkor.
    För övrigt missade jag ett nej i mitt tidigare inlägg, men vem bryr sig...

    SvaraRadera
  9. Över 99,5 procent av thailändska kvinnor i Sverige är INTE offer för fru-import

    Enligt en artikel i dagens SvD utmålas fru-import från Thailand som ett utbrett och växande problem. Detta bör sättas i sitt perspektiv. Enligt tillgänglig statistik är nämligen mindre än en halv procent av de thailändska kvinnorna i Sverige offer för fru-import. Så vitt man vet skulle resten faktiskt kunna leva helt vanliga och lyckliga liv med eller utan partner i Sverige.

    Kärlek kan sträcka sig över landsgränser, kulturer, religioner, ålderskillnad och traditioner. Men ett antal utländska tjejer träffar varje år fel kille och vill flytta till Sverige av ekonomiska eller sociala skäl. Det finns också exempel på svenska killar som cyniskt kan tänka sig att utnyttja en tjej, som känner sig beroende av dem. Förebyggande regler och stödprogram som kan hjälpa utsatta personer bör ses över.

    Enligt SCB bodde under år 2008 20.156 kvinnor, födda i Thailand, i Sverige. Enligt SvDs uppgifter kom dessutom ca 2.000 kvinnor från Thailand på tillfälligt uppehållstillstånd till Sverige, efter att ha inlett en relation med en svensk man. Till detta kan läggas ett antal som tillfälligt besökte landet med Schengen-visum.

    Av de 515 kvinnorna i Roks undersökning från 2008 hade man data kring ursprungsland på 198 personer – av dessa kom 36 från Thailand. Det gör att man kan anta att ca 18 procent, dvs 94 av de 515 kvinnorna i undersökningen kom från Thailand. 94 av de över 22.000 thailändskt födda kvinnorna i Sverige motsvarar ca 0,4 procent.

    Att andelen är relativt liten förringar inte problemet och varje fall är lika tragiskt. Problemet bland nyanlända kvinnor är sannolikt större och tyvärr finns även ett mörkertal. Om de 94 kvinnorna uteslutande skulle ingå i gruppen av de omkring 4.000 kvinnor som kommit till Sverige de senaste två åren så motsvarar detta ca 2,4 procent.

    Till detta bör läggas att andelen inom andra grupper, exempelvis från Ryssland, uppskattningsvis är tre till fyra gånger högre – baserat på data från Roks och SvD. Thailand utgör därmed kanske inte det bästa exemplet.

    Snarare är Thailand kanske det bästa exemplet på globaliserade resvanor och utvecklad acceptans för andra människor och kulturer. Att utmåla relationer över landsgränser som ett utbrett och växande problem, där de goda exemplen framstår som undantag, riskerar tyvärr att minska acceptansen och öka fördomarna.

    SvaraRadera
  10. Uttrycken "importfruar" och "köpt fru" och idén att svenska män som är gifta med utländska kvinnor är "mansgrisar" är oförskämdheter. Jag har varit lyckligt gift med en Ukrainska nu i 10 år, och jag har inte lust att höra sådant. Det finns tillräckligt med fördomar och folk med fel uppfattning. Ske det nu underblåsas också med sådan smörja? Det måste vara ett fåtal rötägg som ägnar sej åt att slänga ut kvinnor på löpande band.

    SvaraRadera
  11. Bra med statistik, men slutsatsen är felaktig. Det låter som man inte ska prata om problemen, men jag tror att det är en förutsättning för att kunna komma till rätta med dem. Jag säger igen att jag inte skriver om alla i bloggen, bara om de som ska fixa "brud". Dessutom är dina uträkningar i häftigaste laget, det måste till fler faktorer innan du kan landa på en ungefärlig procentsats med Thailändska kvinnor i Roks undersökning. Siffrorna är bara spekulationer.
    Thailand är knappast något bevis på "globaliserade" resvanor, om man med ordet menar en acceptans för "de andra" eller förståelse. Vilket egentligen är sjukt när det är vi som är ”de andra” när vi är där... Snarare ett bevis på att vi är bortskämda och lever i ett omoraliskt överflöd.

    SvaraRadera
  12. Re: Anonym 11.54. Jag tror att du förringar de problem som en del thailändska kvinnor har i Sverige. Det är kanske inte alla som hittar till ROKS och kan få hjälp där. Jag håller däremot med dig om att det troligtvis är en minoritet som har problem och jag ser inget av detta i min mångkulturella närhet.

    Re: bloggaren. Det kan finnas många anledningar till att människor från olika kulturer möts. Du missar också en viktig grupp i din analys: framgångsrika, välutbildade asiatiska kvinnor som söker en västerländsk man som inte anser att kvinnan hör hemma i köket.

    Fördommarna mot framförallt thailändska kvinnor i Sverige är ibland chockerande. För några år sedan kände jag en ung thailändsk kvinna som läste på Chalmers. Hon hade svårt att hitta en livspartner här i Sverige eftersom många medstudenter trodde att hon skulle vara "lätt på foten".

    SvaraRadera
  13. Vad är skillnaden på en tjej från något land i världen och en svensk ung tjej som åker på solsemester i Ayia Napa och sexar runt i orgier på dansgolvet?

    SvaraRadera
  14. En del av kommentarerna vittnar om förnekelse. Man kan ju inte erkänna att man måste åka till Thailand, eller annanstans, för att skaffa sig en fru. För det betyder ju att man inte är karl nog att ha en relation med en svensk kvinna.
    Skulle man erkänna det vore ju det samma sak som degradera sig själv. De elaka fru-köparna skaffar sig ju fruar för att upvärdera sig själva - hur konstigt det än kan låta...

    SvaraRadera
  15. Jag vet inte; öronen i synnerhet det högra?

    Lite svårt att förstå vad du menar i den här kontexten, men förstår jag dig rätt att Thailändska kvinnor "sexar" runt på dansgolven?
    I så fall är skillnaden generellt större typ; ekonomiskt, jämställdhetsmässigt, frivilligheten i sexet, vilket mynnar i en maktställning. (observera ordet generellt, gäller alltså inte alla, men för flertalet är jag övertygad om. Dock pratar jag nu inte om äktenskap i Sverige utan dansgolv eller vad det va.)

    SvaraRadera
  16. Förmyndar Sverige slår till igen. Som fri svensk medborgare har jag rätt att åka var jag vill och träffa vem jag vill utan att inhämta tillstånd från Moral kommitten bestående av sossar, kommunister och miljömuppar. Vad vuxna människor gör eller inte gör förblir en privat sak, oberoende nationalitet hos parterna.

    SvaraRadera
  17. Jag håller med! Titta bara på Drottning Silvia! Inåst på Drottningholm, kan knappt språket, ekonomiskt beroende av kungen! Han borde hängas upp i ballarna!

    P.S. ROKS som källa?! D.S.

    SvaraRadera
  18. Signutaren Eva sätter sig på höga hästar och vet lite om världen utanför. Måste man var "mer karl" för att ha en relation med en svensk kvinna? Vad gör svenska kvinnor mer värda?

    SvaraRadera
  19. Träffas på annons eller nätet är vanligt förekommande i Sverige mellan svenskar, varför ska det inte vara tillåtet mellan folk av olika nationaliteter?

    SvaraRadera
  20. Kanske det är riktiga män som söker en fru utomlands? Många svenska damer skulle jag inte ha innanför mina dörrar.

    SvaraRadera
  21. Första gissningen, du som skriver blogg här är 18 år.

    Är en thailändsk fru inte frivillig i att ha sex med sin man? Det vet ju givetvis du och kan därför avfärde liknelsen med Svenska tjejer i Ayia Napa.

    Varför skulle inte riktiga män kunna träffa en fru från Thailand?? Jag tänder själv inte på asiater men sådan som du får mig avtänd på svenska tjejer. Jag kanske/kanske inte vill ha en fru som är mer klassiskt kvinnlig med kvinnliga roller. Och frun kankske vill ha en "klassisk" man som jobbar och försörjer henne.
    Vem är du att bestämma hur människor skall ha det, vi är alla olika och vill olika saker.
    Detta motsätter du dig.

    Det är pinsamt att se vilka idioter vissa svenska tjejer är.

    SvaraRadera
  22. Jag har rest mycket i världen, många asiatiska kvinnor, inte bara thailändskor, även välsituerade kvinnor med bra jobb i Malaysia, vill träffa västerländska män därför att de har en bättre kvinnosyn. Tråkigt med kommentarer från alla obildade som inte sett världen.

    SvaraRadera
  23. Jag har rest runt i hela världen och arbetat med dykning. Egypten, Thailand, Nya Zeeland, Sverige, Norge, Florida, Californien, Gran Canaria.
    En vacker dag mötte jag en trevlig thailändsk kvinna. Vi blev kära och gifte oss.

    Mängder av mina dykkompisar är idag gifta i Nya Zeeland, Kanarieholmarna, Spanien, Thailand etc. Hur trevliga och normala killar som helst. Likaväl som många av de tjejer jag jobbat som dykinstruktör tillsammans med är gifta med män från de mest skilda kulturer och länder.

    Vad är problemet?

    Skulle det innebära att jag är en omoralisk misslyckad idiot, eftersom jag är man och gift med en utländsk kvinna?

    Att skriva som Havanna Star vittnar snarare om en viss inskränkthet i hennes sätt att tänka.

    SvaraRadera
  24. Verkar som denna bloggare vill införa rasåtskillnadslagar.

    SvaraRadera
  25. Jag tror mig förstå vad signaturen Eva menar. De notoriska fru-importerarna är inte ett trevligt inslag i ett upplyst samhälle. Och det är dessa notoriska kvinno-konsumenter som det borde handla om. När "slit och släng" blir överförbart på importerade fruar av stenåldersmän är det illa, mycket illa.
    Sven-Olof

    SvaraRadera
  26. Ha,ha.
    Och många svenska damer vill nog inte in där...
    citat annonym:
    "Förmyndar Sverige slår till igen. Som fri svensk medborgare har jag rätt att åka var jag vill och träffa vem jag vill utan att inhämta tillstånd från Moral kommitten bestående av sossar, kommunister och miljömuppar."
    Vad jag vet finns det inga förbud eller hinder för dig att "göra vad du vill, med vem du vill" förutsatt att båda vill..., utom möjligen ditt eget samvete men nä, inte det heller tror jag efter vad du skriver...
    Men tycka fritt får man ännu så länge i Sverige, är det fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det är inte fel med åsiktsfrihet men dem gäller ju inte riktigt alla, sossar, vänsterpartister och miljöpartister har tydligen hegemoniskt företräde med sin pseudo-moralism. Vad gör du själv som är så rätt förutom att vifta med pekpinnar om hur andra ska leva sina liv? Rättfärdigar dej själv?

      Radera
  27. Det här är ett hett ämne som i viss mån anknyter till galna mammans tidigare kommentarer kring migrationen till Norge. Man får verkligen på allvar ifrågasätta om man kan bo kvar i det här landet när man får ta del av den människosyn (på kvinnor från andra länder) och den manssyn (på män i Sverige) som uppenbarligen är rådande här numera. Jag satte morgonkaffet i halsen när jag tog del av de här rubrikerna imorse. Min personliga erfarenhet är att de flickvänner (eller importerade fruar) som kommit hit haft svårt att anpassa sig till levnadsförhållandena i Sverige till stor del beroende på att de p g a att vi lärde känna varandra på engelska så var det svårt att lära sig svenska, den personliga motivationen var även den låg. Man förväntas som man att försörja dessa kvinnor vilket är ok och man gör naturligtvis allt man kan men som alla vet så är det oerhört tufft att försörja en hemmafru och barn i Sverige, enligt statistiken så rör det sig om totalt 2.5 procent hemmafruar i Sverige jämfört med 40 procent av kvinnorna nere i sydeuropa (även i länder som Holland, Frankrike, etc). Efter att en tid har gott så "försvenskas" dessa kvinnor genom kompisumgänge och man jämför sig med andra som bor här. Då uppstår efter en tid en ahaupplevelse då man inser att man kan få det rejält mycket bättre ekonomiskt genom att lämna sin man och leva själv, särskilt om det finns barn med i bilden. Från att ha varit beroende av den hårt ansträngde mannen så får man stå på s k egna ben med stöd från socialtjänsten och plötsligt så har man en egen lägenhet och egna pengar och man behöver inte längre ha någon man. I de länder som dessa kvinnor härstammar ifrån så är detta inte möjligt varför också familjen där är en bestående enhet. Det förefaller alltså som att många relationer bryts upp av dessa kvinnor eftersom samhället erbjuder ekonomiska incitament till att bryta upp som förhållande vilket aldrig hade inträffat eller ens varit socialt acceptabelt i dessa länder. Jag tycker det är underbart med en kvinna som är oberoende och får känna trygghet och det är viktigt för barnens trygghet men det är ju onekligen litet trist att vi har en kultur som är familjefientlig och ett samhällssystem där männens enda uppgift är att fungera som drönare. Av denna anledning så får man nu alltså välja en annan väg som man, flytta till Norge eller ännu bättre ner till sydostasien där chanserna är betydligt bättre för att familjen skall överleva de påfrestningar som uppstår här i Sverige. vem anser sig har rätt att avgöra detta menar du att en myndighet skall avgöra om en man efter att ha avslutat ett tidigare förhållande med en utländsk kvinna inte ska få förälska sig igen med en annan utländsk kvinna? Detta strider mot allt sunt förnuft. Släpp kärleken fri och ha förtroende för vårt fantastiska samhällssystem i Sverige som verkligen är bäst i världen på att ta hand om kvinnor som råkat illa ut...jag vet att det förekommer fall där kvinnor får ett enormt stöd från samhället trots att de inte råkat illa ut i ett förhållande...och synsättet att det skulle finnas män som medvetet vill skada och utnyttja kvinnor och att kvinnor skulle vara offer är tyvärr inte med verkligheten överensstämmande. Tro inte illa om människan...alla föds vi goda. Älska dina medmänniskor och sluta upp att kategorisera. Ingen människa har rätt att döma andra förstår du väl. ska en halv promille av världens befolkning (de svenska männen) med hjälp av myndighetskontroll vara avgränsad från kärlek till resten av världsbefolkningen? Låter som etnisk avgränsning och bevarande av den ariska rasen. Historien går igen...

    SvaraRadera
  28. Vi som lever med en thailändska vet att de ställer mycket högre krav på en man än vad en svenska gör. Utländskor har högre krav på tradionell manlighet. Svenskorna får ta snuttebebisarna.

    SvaraRadera
  29. Hebré sa...
    Verkar som denna bloggare vill införa rasåtskillnadslagar.

    Vad menar du med det Hebré? Syftar du på att jag tycker illa om män som "skaffar fruar" i Thailand? Nä, män ska samma rättigheter som kvinnor... ingen skillnad på ras där inte!

    SvaraRadera
  30. "bxl9 sa...
    Vi som lever med en thailändska vet att de ställer mycket högre krav på en man än vad en svenska gör. Utländskor har högre krav på tradionell manlighet. Svenskorna får ta snuttebebisarna."

    "Traditionell manlighet" vad är det? Är det penetratorer...?

    SvaraRadera
  31. Sven-Olof, ja, sådana finns. Men Eva kanske inte vet att blåsta, blyga, snälla killar som bortkollrade av initiativtagande tjejer, är större till antalet. Killar som flera några år sliter med myndigheter etc, och tar hand om försörjningen av kvinnans tidigare barn, hjälper familjemedlemmar med skolgång etc, får på båten när kvinnan fått sitt uppehållstillstånd, och i många fall träffat karl med mer stålar. Kanske det någon gång skulle skrivas en artikel för att varna dem?

    SvaraRadera
  32. StockholmNative sa...
    …En hel massa
    Men menar alltså att det är det Svenska trygghetssystemet som är orsaken till att kvinnan lämnar sin man, att hon har ekonomiskt incitament att "göra sig av" med familjen. Sverige är "familjefientligt" eftersom kvinnan inte "tvingas" kvar!! Sätt mer kaffe i halsen vetja! Och tjacka spikskor!

    SvaraRadera
  33. "Havanna Star" Jag tycker ditt nick säger allt.
    Vilken jubelidiot du är.

    SvaraRadera
  34. Jävla rasist. Att svenska feta bortskämda kärringar blir utkonkurrerade så det visslar om det är väl inte så märkligt.
    Vem vill ha en 30 åring som ser ut som 55 och har ett BMI nånstans däremellan, en värdelös utbildning i genuspedagogisk fantasivetenskap som renderat henne 5 års köande på AF,är sur gnällig, skyller allt på patriarkatet och tycker att hon är en "stark frigjord kvinna".
    Det finns riktiga kvinnor bara på andra sidan gränsen. Kvinnor med både hjärna, hjärta och intelligens, och som skrattar åt det de svenska suggorna kallar "jämlikhet" men som handlar om manshat.

    Ta dina rasistiska åsikter och gå och dränk dig i närmsta sjö,

    SvaraRadera
  35. Hmm visste inte att svenska tjejer är bättre än thailändska... Tråkigt med folk som har fördomar. Inte undra på att världen ser ut som den gör.

    SvaraRadera
  36. Är själv gift med en Svensk fru men har däremot en kompis som aldrig någonsin under årens lopp som gick fick till det med någon kvinna.Antingen så var han inte snygg nog !? eller så skulle han äga minst en bank !?.Han stack till Thailand och gifte sig och är idag mycket lycklig och kärleksfull sedan många år passerat sedan detta.Så du vet med andra ord inte ett dugg vad du pratar om.

    Pelle

    SvaraRadera
  37. "Pelle" Roligt att det löste sig för din kompis bland allt för många rödstrumpskvinnor i Sverige.Kanske därför som de börjat känna sig mer och mer ratade den senaste tiden.

    Kajsa

    SvaraRadera
  38. Med tradionell manlighet menas att mannen ansvarar för försörjning, sköta alla sysslor utanför hemmet, allt tungt skitjobb, slå någon på käften om behövs även om risk för eget liv. Ja, man får kläderna strukna, maten lagad, men resten, rubbet, antas man ta hand om. Din passus om "penetratorer" var enbart enfaldig. Dock lever inte vi så i mitt förhållande. Verkligheten är mångfaceterad.

    SvaraRadera
  39. havanna star verkar vara en sån där feministfitta som drar alla män över en kam. för att inte tala om medierna i allmänhet. de skriver som om det gällde alla som har förhållande/är gifta med thailändskor. jag känner mig oskyldigt utpekad. håll dig till sak o generalisera inte, din sugga!

    SvaraRadera
  40. En mycket bra och klarsynt analys - visserligen ska man inte generalisera, men dessvärre är verkligheten sådan. Min långa livserfarenhet pekar entydigt på att de män som "hämtar hem" en thailändska på ett eller annat sätt är missanpassde - socialt, mentalt eller på något annat sätt. Att mina medbröder vägrar inse detta och kallar meningsmotståndarna "bitterfittor" är dessvärre ganska symptomatiskt. Nu finns det dock män (som i likhet med mig själv) inte behöver åka till Thailand för att köpa en fru med löfte om en sagolik framtid i det förlovade landet Sverige. Så skäms på er, bitterkukar!

    SvaraRadera
  41. Jag hoppas man förbjuder blandäktenskap så skulle vi slippa detta problem, och även alla de fula ungar som bidrar till att den ädelvita genpoolen besludlas av thailänska kvinnor och gambianska män.

    Mika

    SvaraRadera
  42. Roligt med fördomar. De riktigt haglar om dem här. Ha, ha...
    Pelle jag vet inte, men jag antar att talar om mig när du säger "du vet inte vad du talar om", men det gör jag, jag vet! Och jag drar inte alla över en kam och är inte rasist. Är det ingen som läser vad man skriver? Jävla idioter låter ni verkligen ert raptus gå före hjärna och läskunnighet.
    14.27 Är nog argast av alla, men oj så dålig på att läsa. Viken sjö föredrar du?

    SvaraRadera
  43. Verkar vara en riktig rasist, jag är sambo med en kinesisk tjej som jag träffade när jag var student. Tyvärr så känner jag igen detta problemet med att ha en utländsk tjej, vissa blir griniga om en svensk man är tillsammans med en utländsk tjej, då hör man saker som importerad,kunde du inte få en svensk tjej?,får sura miner etc. Har aldrig öppet hört liknande sak om en svensk tjej med en utländsk kille men det kanske är rasistiskt?

    SvaraRadera
  44. Vad får dig att uppfatta det jag skriver som rasistiskt? Jag skriver om män som åker till Thailand med uppsåt att skaffa sig en kvinna som de kan ha som gisslan i sina hem i Sverige, är det rasistiskt?
    För övrigt är detta ingen kärleksspalt. Även om det är gulligt av er att skriva om er egen eller kompisars lycka.

    SvaraRadera
  45. Jag lider med dom som har problem.
    Samtidigt är detta en kampanj från
    de marxistiska
    och feministiska kvinnojourerna.
    Att tala om ”importfruar” tycker jag
    är förnedrande.
    Det finns betydligt fler som har det
    bra och är älskade.
    Det blir en stigmatisering av asiatiska kvinnor som inte är bra.
    Det är dags att hyfsa debatten!

    SvaraRadera
  46. Men vilka som har problem lider du? FVHC

    SvaraRadera
  47. Skam på torra land...11 februari 2010 kl. 17:10

    Man skäms över många män när man läser inläggen här. En kvinna som reagerar över "fruimport" är en bitterfitta, men en man som inte klarar av jämställdhet utan måste förtrycka någon i en relation för att känna sig manlig är inte bitter...?

    Jag tror inte att bloggaren i detta fall reagerar på fungerande kärleksrelationer som sker på lika villkor, men män som systematiskt utnyttjar utländska kvinnors fattigdom för sina egna egoistiska nöjen är givetvis förkastlig både som man och människa. I en civilserad värld är det naturligt att reagera starkt där utsatta personer utnyttjas, det har med vanlig medmänsklighet att göra och är inte "moralpanik".

    Skäms, ni män ( återigen, obs, det gäller inte alla män i detta land) som kan försvara något sådant.

    SvaraRadera
  48. Det är män som försvarar detta som sabbar för alla bra män. Det är män som kallar meningsmotståndare för "bitterfittor" och som tycker att det är helt OK att importera någon fattig stackare ifall en svensk kvinna inte vill låsas in i hemmet som skapar manshat.

    Det är när man läser inlägg av män (okej, inte alla, givetvis) som en vanlig kvinna som jag kommer ett steg närmare manshat. Mao, det kommer inte naturligt, det är en reaktion på männen själva.

    SvaraRadera
  49. Ja, som man bäddar får man ligga. Men dessa män vill inte bädda själva,

    SvaraRadera
  50. Du skriver ett antal ggr att du vet vad du pratar om.
    "du vet inte vad du talar om", men det gör jag, jag vet!"

    Vilken erfarenhet har du av ämnet, thailändskor i Sverige???
    Pelle Pels

    SvaraRadera
  51. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  52. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  53. Det är väl ingen som bryr sig om ifall du hatar män. Du lär ju inte få ett trevligare liv för det. Rabiatfeminismen är genomskådad av oss män (och allt fler kvinnor) och det är dags att göra slut på eländet. Hur vuxna människor väljer att leva sina liv och välja sin partner har staten således inte ett skvatt med att göra. Inte du heller "Havanna Star". Vi män föredrar sensuella och sexiga kvinnor, som har en naturlig och lättsam relation till män. Med andra ord: rabiatfeminister undanbedes.

    SvaraRadera
  54. Var går gränsen för en utländsk kvinna, är det Danmark eller Europa eller kanske hudfärg och andra värderingar om hur vi lever tillsammans. Hela din attityd stinker av rasism och fördomar

    SvaraRadera
  55. Bloggaren får skylla sig själv. Hennes inlägg var inte så nyanserat. Skriver man "är bara misslyckade idioter" får man nog ta skiten när den kommer tillbaka i ansiktet.

    SvaraRadera
  56. Detta var det sämsta jag läst på en blogg. Du är rasistiskt,fördomsfull och kränker den Thailändska kvinna. Funderar på anmäla dig till PO,DO.

    SvaraRadera
  57. Som synes tänkte jag svara men vid närmare eftertanke så gör jag inte det... Finns inen anledning att svara "Pelle Pels"....
    Om ni förstår

    SvaraRadera
  58. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  59. Pers S Vem på denna blogg ska du anmäla för vad???

    SvaraRadera
  60. Det är lustigt hur lätt det är att provocera fram ilska.
    Att bli kallad rabiatfeminist, rasist, kommunist, bitterfitta, manshatare, rödstrumpa… för vad?
    För att jag inte tycker om att vissa män utnyttjar kvinnor. Finns det verkligen så många människor som med näbbar och klor förklarar övergrepp? Och ja, jag skiter i vad folk kommer ifrån, alla har lika rätt till landet Sverige. Jag accepterar inga murar vare sig runt Europa, Sverige eller människor. Kvinnor, barn, män, Thailändskor, Ryssar eller Danskar eller var ni än kommer ifrån...
    Människans lika värde står inskrivet i FN deklaration. Jag tolkar det även som en skyldighet. En skyldighet att inte utnyttja människor som av olika anledningar befinner sig i ett underläge, kan vara ekonomiskt, fysiskt eller andra orsaker. Jag välkomnar alla relationsblandningar mellan kön "ras". Jag tillåter människor att leva i jämställda fria relationer. Men jag tar mig friheten att tycka saker om människor eller fenomen som på olika sätt kränker andra människor som befinner sig i underläge. Det, mina vänner, kan även inbegripa Svenska vita män, men inte idag. Ni får vänta på er tur!

    SvaraRadera
  61. Tack för att du tillåter oss andra att leva i jämställda, fria relationer. Jag började bli orolig ;)

    SvaraRadera
  62. Oss andra? Vilka är andra i förhållande till vem?

    SvaraRadera
  63. Syftet med den här typen av inlägg som Miss Havanna sysslar med är att stigmatisera asiatiska kvinnor. Det är ren och skär rasism och okunskap. Man ska skilja på företelser och etnicitet. Men det passar perfekt i deras världsbild. Män är djur och asiater är nått annat..slå in "könskriget" på youtube så får ni vad ROKS står för. Sist var män satanister som slaktade barn och våldtog...

    SvaraRadera
  64. Tyvärr är det nog lite som någon skrev härovan - män skapar manshat, inte kvinnor.

    Jag kan hålla med om att bloggaren inte var särskilt diplomatisk i sitt framlägg, men det hindrar inte från att det kan finnas en grundproblematik i det hon skriver. De som har en utländsk fru och lever med henne i en kärleksfull och respektfull relation bör inte ta till sig - jag tror inte bloggaren menade er.

    Heller finns det ingen anledning att dra till begrepp som rabiatfeminist eller bitterfitta när någon av kvinnligt kön engagerar sig för andra utsatta kvinnor. Det är inte fel av dem att göra det, det är däremot skamligt att inte göra det.

    Jag har aldrig trott att en majoritet av "blandäktenskap" är män som hänsynslöst utnyttjat dessa kvinnors svåra hemsitution och jag tror inte att de problem som SVD-artikeln syftade på är representativa. Jag skulle aldig basera manshat utifrån det.

    Men, för att återgå till poängen - jag skulle lätta basera manhat utifrån kommentarerna här. Män tycks inte inse att ständigt försvar av andra mäns dåliga beteende, ständiga attacker som "bitterfittor" och "rabiata feminster" till alla som inte håller med dem, ständiga försök att återgå till traditionella roller (som kvinnorna av uppenbarliga anledningar har försökt kämpa sig ur under lång, lång tid) skapar manshatet och fördomen att alla män är likadan - dvs djur som måste trycka ned andra för att känna sig manliga.

    Ni sabbar för er själva och skyller sen allt på kvinnorna.

    SvaraRadera
  65. Feminismen sabbar relationerna mellan könen. Fattar du inte att reaktionerna här är en uppdämd reaktion på två decennier av male bashing? Vi män har fått nog helt enkelt. Och ROKS vet vi ju som sagt vad de står för. Barnarövare och galna fanatiker.

    SvaraRadera
  66. Du Daniel vad är två decennier mot hundratals år…
    Är män verkligen så klena?
    Är den här typen av män som vräker ur sig på detta sätt utan att ens bry sig om att läsa så små att de inte orkar med en liten vindpust av kritik??
    Tycka synd om sig själva är männen här ovan bra på. Sätta epitet på andra utan något på fötterna är de mycket bra på. Nej jag är inte diplomatisk, men jag är inte i närheten av att använda det vokabulär som många härovan. Vad kommer allt detta hat ifrån?
    Spännande spännande, vad kommer härnäst?

    SvaraRadera
  67. Till Daniel:
    ...vilket i sin tur är en reaktion på hundratals år av kvinnoförtryck.

    Kvinnorna fick tillslut nog, men då hade det gått så långt att de också hunnit bli rejält förbannade.

    Och då blir plötsligt männen förbannade.

    Och världen har knappast blivit så mycket bättre, eller?

    Jag förespråkar inte male bashing, jag gillar inte attityden att det ska vara pay back time, och jag vill inte skära kuken av alla män. Däremot förepråkar jag jämlikhet och där män försöker sabba processen och motarbeta mänskliga rättigheter (vilket jämlikhet är) har de i mina ögon gjort sig själva en otjänst.

    Att förepråka relationer på lika villkor är inte att "sabba relationen mellan könen". Om någon skulle anse att min roll är att vara ekonomiskt beroende av honom, att städa och tvätta, att alltid vara sexuellt tillgänglig etc. skulle jag nog snarare anse att det är han som sabbat min syn på honom och vår relation.

    Återigen, manshat är inget som kvinnor sitter ner och kommer överens om, det sker där man möter förlegad kvinnosyn.

    SvaraRadera
  68. Om denna debatt handlar om att svenska män och kvinnor hatar varandra varför ska vi då blanda in thailänska kvinnor i detta? Vi får hata varandra hur mycket vi vill men varför ska vi ge oss på tredje part? Jag utgår för att ingen man här anser att det är rätt att behandla en kvinna på ett annat sätt en jämställt och vice versa. Problemet är ju att imorgon kommer tusentals blickar riktas på asiatiska kvinnor på bussen eller tåget till jobbet. De kan vara gifta med asiatiska män, vara adopter eller gud hjälpe dem ha en svensk man. Hursomhelst så det de som får ta smällen. Det är djupt tragiskt.

    SvaraRadera
  69. en stillsam undran: var framgår det att havanna star är av kvinnligt kön? om det nu är väsentligt? själv har jag alltid tyckt att det är fett sexigt med män som kommer kånkandes på matkassar & ungar

    / bitterfitta typ

    SvaraRadera
  70. Hej Havanna Star och tack för läsningen. Jag kommenterar på min egen blogg.

    SvaraRadera
  71. Ja herregud va inskränkt man kan va då...

    SvaraRadera
  72. Låt mig förklara havana star och dessa lattémäns idioti...

    Tiger Woods importerade Elin Nordgren till USA, innebär det att han inte kunde träffa en stark amerikansk kvinna?? Var då Elin ett offer som vill ha en bättre situation som var tvungen att "hora" sig.
    Så mao alla svenska tjejer som träffar utländska män har det för jävligt i Sverige och måste söka till andra länder för ett drägligt liv???
    Börjar ni inse er egen idioti???

    (vänligen lägg fokus på frågeställningen och raljera ej)

    SvaraRadera
  73. Jag haller faktiskt med dig nar det galler att dom sjuka idioterna som aker pa porrsemester till thailand bara for att kopa sex etc.. borde hangas i ballarna, men du drar tyvarr alla over en kant och det ar helt fel, jag befinner mig sjalv i thailand nu for andra gangen, ar har i 1,5 manad nu, men trotts att jag ar har som singel sa traffar jag inga thailandska tjejer alls utan bara njuter av god mat, underbar varme, och billig shopping, och uppskattar vanligheten som riktiga genuina thailandare har, dock finns det saklart rotagg aven har som bara ar ute efter att utnyttja falanger men sa ar det ju aven hemma i Sverige.

    SvaraRadera
  74. ”Anonym sa...
    Låt mig förklara havana star och dessa lattémäns idioti...

Tiger Woods importerade Elin Nordgren till USA, innebär det att han inte kunde träffa en stark amerikansk kvinna?? Var då Elin ett offer som vill ha en bättre situation som var tvungen att "hora" sig. 
Så mao alla svenska tjejer som träffar utländska män har det för jävligt i Sverige och måste söka till andra länder för ett drägligt liv???
Börjar ni inse er egen idioti???”
    Svar från Havanna Star:
    Tiger Woods verkar har svårt att träffa rent när det gäller kvinnor. Han verkar slå lite hur som helst med ”klubban”. Huruvida han är kapabel att träffa någon Amerikansk kvinna vill jag inte yttra mig om (men som det verkar har han träffat en del samtidigt). Elin tror jag inte är ett offer, ekonomiskt har hon säkert haft det helt okej, men allt detta har du säkert egna idéer om. Och förstår jag ditt läge rätt så betackar du dig för mina åsikter.
    Men du skriver om ”alla” och ”hora” och ”drägligt liv” som om jag har skrivet det, men det har jag inte. Det är saker DU läser in i mitt inlägg som inte står där. Jag skriver inte om alla män och alla kvinnor. Jag talar om dem som gör andra människor illa, punkt! Vill du försvara dem så mal på bara! Men gör det på en egen blogg, här ska dem som har synpunket på det jag HAR skrivit kommentera. Så till slut; nej jag börjar inte inse min egen idioti, det krävs lite
    mer substans för att rubba mig och ärlig talat så tror jag inte dig om det...
    Adjöken.

    SvaraRadera
  75. Pucko. Skulle inte vilja ta i dej med tång.
    Tacka vet jag min underbara fru från Thailand, hon är
    välutbildad, vacker och klok.

    SvaraRadera
  76. Du skulle inte få ta i mig med tång, hur kan du få för dig nåt sånt...
    Det är i och för sig trevligt att du trivs med din fru, men som sagt detta är ingen kärleksblogg, så....

    SvaraRadera
  77. Hur kan du få för dej nåt sånt.... : )

    SvaraRadera
  78. Få för mig vad?
    Jag får sällan för mig saker.

    SvaraRadera
  79. Vi svenska killar/män har redan fått nog av svenska tjejers/kvinnors drygheter, och det blir inte bättre av såna här inlägg.

    Om man bortser från allt vad thailand heter

    Vad är ert problem?!

    SvaraRadera
  80. Vems problem? Vem talar du till? Och på vad sätt respekterar du alla Svenska män – det gör du inte, du representerar en minoritet eftersom de allra flesta män respekterar kvinnor oberoende var de kommer ifrån. Jag är inte dryg jag skriver som en "man", och det står män sällan ut med. Kvinnor ska nämligen inte vara fula i käften och rakt på sak.
    Så mitt "problem" är nada jämfört med ditt, din stackare...

    SvaraRadera
  81. Jag skulle kunna fortsätta svara dig men jag tycker helt enkelt för illa om dig.

    Så jag instämmer bara med de andra : jävla idiot!

    SvaraRadera
  82. Så blir det när man har slut på argument.
    Kan du slåss också?
    fegis...

    SvaraRadera
  83. Herregud vilken bitterfitta, har du inget eget liv...

    SvaraRadera
  84. Jaha vilken sort är du då, surkuk?

    För övrigt har jag ett utmärkt liv och på intet sätt bitter, varken i könet eller någon annanstans

    SvaraRadera
  85. Diskutera gärna också under vilka förhållanden de kvinnor som är gifta med arabiska män lever. Eftersom de tillhör vår absolut största invandrargrupp så är nog antalet förtryckta betydligt större där än bland thailändskor.
    mvh
    lyckligt gift med en thai sedan 7 år

    SvaraRadera
  86. Är du dum på riktigt ditt rasistiska feministhelvete.

    Då kan jag lika gärna säga.

    - Inga riktiga kvinnor åker ner till Gambia.

    SvaraRadera
  87. Nej jag är inte dum och inget helvete. Och naturligtvis får du säga det du skrev här ovan. Sen kan vi andra undra varför hur mycket vi vill...
    Men, kör på!

    SvaraRadera
  88. RIKTIGA män med stake åker till soi 6 ....men du får väl åka till boystown ....

    SvaraRadera
  89. Jävla Nazzejävel. Kryp tillbaks till din feministbunker. Jävla nazzeflata.

    SvaraRadera