onsdag 24 februari 2010

Upp till Kamp!

Klar dom demonstrerar!! DN
Vänta bara snart är det vår tur!
När människor ses hur mycket pengar det finns när klyftorna ökar när vissa har och andra inte helt utan relevans - då blir det krig på gatorna.

Det finns inga själ som någon kan ange som rättfärdigar klyftor i samhället.
Återinför moral, ekonomisk rättvisa.

6 kommentarer:

  1. http://iengalaxlngtlngtborta.blogspot.com/2010/02/upp-till-kamp.html

    SvaraRadera
  2. Einsteins svar utskrivet:
    Det skulle vara intressant och se om Havanna Star kunde definiera relevans när det kommer till pengar. Om jag ägde 100 kr och Havanna Star ägde 50 kr, skulle jag då ha relevant mycket mer pengar? Eller måste siffrorna överstiga ett visst belopp? Låt oss säga 100.000? 100.000.000? Vad jag försöker säga är att det är praktiskt taget omöjligt att dra en gräns och säga:

    - du har för mycket pengar och tillhör överklassen, dela med dig!

    Det kanske är så att personen i fråga arbetat för att få de pengar denne idag äger, är det då orättvist? Räknas det som klyftor i samhället? Sverige är återigen det enda land i världen som har det sociala system vi har. Socialtjänsten och dess lagar är till för att ingen skall behöva känna utanförskap, att det alltid skall finnas hjälp att få. De som har pengar betalar skatt för att de som behöver försörjningsstöd ska få det. Ett helt underbart system som värnar om de utsatta i samhället.

    "...då blir det krig på gatorna..."

    Det är just sådana här uttalanden som avgör om Havanna Star skall tas på allvar eller inte. Skulle ett krig på gatorna vara roligt? Att människor skadas och så vidare? Är det en uppmaning till allmänfarligt beteende och revolution? Svårt att säga, men det jag däremot vet är att du får lön i enlighet med det arbete du valt att utbilda dig till/sökt. Med undantag att en del arbeten fortfarande ger mindre lön åt kvinnor och att direktörer får fallskärmsavtal och bonusar som är helt orimliga.

    För att ta mig själv som exempel. En socionom får runt 17-21.000 i månaden före skatt beroende på vilket landsting, stad du arbetar i. Alltså, inte någonstans i närheten av vad som skulle kunna räknas som överklass. Detta faktum gör dock inte att jag uppmanar till demonstrationer och skyller på staten för mina egna val, jag har valt detta yrke samt lön och jag är nöjd och stolt över det. Alla kan inte få 50.000 i månaden, och "ekonomisk rättvisa" vad är det egentligen? Skall alla få lika mycket lön, ska socionomen få lika mycket i lön som professorn på ett Universitet? Vi människor ska alltid bli avundsjuka på den som har mer än oss själva. Men inte jag, jag nöjer mig med min lilla lön, bara jag kan vara lycklig i min lilla värld.

    Havanna Star bör nog arbeta på sitt habegär och inse att det alltid kommer finnas ekonomiska orättvisor i denna värld vart du än vänder dig och vilka politiska ideologier vi än förespråkar!

    SvaraRadera
  3. Du håller inte vad du lovar....
    "Denna blogg bygger på att bevaka och svara humoristiskt på de inlägg som bloggaren Havanna Star postar på sin blogg." (citat från Einsteins blogg)
    Du är ju inte ett dugg rolig, gu va besviken jag blir…
    Falsk marknadsföring och djupt orättvist, det också…

    SvaraRadera
  4. Nej men du vet...vad gör man inte för berömmelsen?

    Ärligt talat så lägger jag ner mitt lilla bloggprojekt, du ska ha en eloge för att du orkar skriva inlägg efter inlägg. Jag har andra saker för mig och din blogg bekommer mig inte längre.

    Hoppas bara jag lyckats få dig att tänka på de människor som faktiskt kan fara illa utav det du skriver...solidaritet är ett bra ord.
    Du har givetvis rätt till dina åsikter att tycka och tänka vad du vill, men jag ber dig bara att tänka lite snällare =)



    MVH Einstein.

    SvaraRadera
  5. Ska jag vara ärlig så lägger jag ner mitt lilla bloggprojekt. Det känns inte lönt, du har rätt till dina åsikter och tankar och jag är inte mer människa än att jag respekterar det. Jag vill bara (och jag hoppas) att du kanske tänker lite extra på innehållet i dina inlägg, det finns folk som tar illa vid sig precis som du kan ta illa vid dig.

    Solidaritet är ett bra ord. =)

    MVH Einstein

    SvaraRadera
  6. Ja,ja Den nya lättkränktheten…

    solidaritet mm, smakar gott! Men finns mycket lite av vår blå-blåa röra...

    SvaraRadera