tisdag 9 mars 2010

Cannabis eller spritpolis?

Vad är farligast alkohol eller cannabis, hur ser bevisläget ut?
För jag antar att frågan inte bara är vetenskaplig utan även politisk och kulturell.
De allra flesta våldsbrott sker under inverkan av alkohol. Vad händer under ett cannabisrus? Eller hur många slår sin sambo efter att ha tuggat kat?
Och superpolisen i SVD blev misstänksam när han såg ett element försvinna in i väggen. Vilken Hjälte ;)
Verkar vara årets drog. När kommer "odla cannabis hemma" på svt får nybörjarodlare? Aftonbladet "skådis fast för knarkbrott" hur låter det. Låter inte bra "skådis" det borde vara ett brott att skriva så. Vad är det för djävla ord: "Skådis". Ska det då också vara: "Tandis borrade fel". "Horis blev misshandlad", "militärisar sköt på varandra". Djävla bebisspråk, skärp er!

18 kommentarer:

  1. Det är inte ens en rättvis tävling, alkohol står för så mycket lidande att alla droger tillsammans inte kan konkurrera om antal förstörda liv.

    SvaraRadera
  2. Sant, men efter DN's rapportering kring kat måste det relationeras...

    SvaraRadera
  3. Vad som är farligast går att räkna ut med lill-fingret. De aktiva ämnena i cannabis är inte i närheten av alkohol vad gäller skador på kroppen. I alla avseenden. Mer beroende framkallande ett sk fysiskt beroende uppstår av alkohol, medans beroendet av cannabis mer kan betraktas som en vana, man går runt o tänker att det vore gött med en joint, det är det enda. Vissa kan, vid längre reguljärt bruk, uppleva en begränsad period av ökade svettningar också. Men den värsta biverkningen av alla är cannabisens illegala status, det gör cannabis till den överlägst "farligaste" drogen, men bortser vi från det så är det faktiskt konstigt att vi i den moderna forskningsvärlden inte har insett fakta.

    Alkohol skapar ett mer destruktivt rus, våld osv. Medans en rökare mer blir passiv, godissugen och allmänt fredligt humör.

    Jag kan rekommendera dig ett par sidor som trots sitt objektiva synsätt presenterar ren fakta, både fördelar och nackdelar ska.

    www.swecan.org - Svenska cannabis organisationen. Läs på lite på forumet och framförallt deras faktadel om cannabis.

    http://www.newsmill.se/artikel/2010/02/17/dags-att-avkriminalisera-cannabis - Jag tycker att alla borde läsa artiklarna om cannabis på newsmill.se mycket bra skrivna av respekterade personer.

    www.medicinskmarijuana.com - Svensk sida om medicinsk cannabis användning och nyheter.

    www.cannabis.se - En bra blogg med mycket nyheter, fakta och politik.

    www.cannabladet.com - En svensk nät-baserad cannabis tidning, fakta mm.

    www.cansvea.blogspot.com - En blogg om cannabis bla.

    Det finns mycket att läsa men ett ämne man ska belysa tycker jag då så många svenska brukare är berörda av detta. Man räknat ut att det finns idag ca: 750 000 svenskar i åldern 16-85 som har haft med cannabis att göra, dvs brukat minst en gång. Så detta är en stor fråga som måste få uppmärksamhet.

    Lev o låt leva!

    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera
  4. Tyvärr handlar det inte om vad som är farligt.
    Det handllar om att dom inte vill introducera en ny laglig drog som är svår att "kontrollera".
    Alla kan odla en växt. Fascism såklart.

    SvaraRadera
  5. Den är svår att kontrollera eftersom den är olaglig, vid en legalisering skulle staten kunna utöva mycket större kontroll över odling och försäljning.

    SvaraRadera
  6. Yes, det handlar snarare om acceptans och pengar eftersom inga multibolag ännu så länge kränger braj, bara ciggisar och sprit

    SvaraRadera
  7. Om mediciner förstås, den branschen stinker pengar och skumma affärer.

    SvaraRadera
  8. fast skräckpropagandan har spridits så hårt att spridarna av informationen har börjat tro på det själv. i skolan kom farbror polisen dit och pratade om gräs som ett superfarligtfarligt narkotikamissbruk som kommer förstöra ens liv. det blir problem med sådan propaganda när man VET att det inte är sant. varför tror de att någon orkar bry sig om vad de säger när de står och pratar genomskinligt strunt...?

    /Tinky

    SvaraRadera
  9. Antagligen för att de tror på det själva...

    SvaraRadera
  10. Jag är en ganska varnlig affärsman 62 år gammal, jag dricker inte men jag röker en dub när andan faller på och det har jag gjort sedan slutet av 60 talet. Att någon skall tala om frö mig att det är farligt är skrattretande

    SvaraRadera
  11. Lol .. det är så kul att se samhället lägga en massa insatsresurser från vården på människor som faktiskt inte behöver dem, som HAR jobb, som inte gått ned sig och som dessutom betalar skatt, samtidigt som man ser nedknarkade socialbidragstagare överallt som aldrig får någon hjälp... Snacka om felriktade samhällsinsatser. Det är som att ge tandvård åt de som aldrig har hål i tänderna och stänga ute dem som har hål...

    SvaraRadera
  12. Hade rökat varit lagligt.Skulle det vara bättre då blandar man ej röka o alkohol och den blandningen är ej bra. Man kan ju ej vara flummig o inte lukta sprit då vet dom att man rökat.Så släpp det fritt,alkohålen ären allvarligare drog

    SvaraRadera
  13. All narkotika är illegal pågrund av samhällsekonomiska skäl. Hur produktiv är egentligen en nerrökt hashtomte....eller en kattuggare?

    SvaraRadera
  14. Kanske mer än en nerkrökad dito...

    SvaraRadera
  15. Jag röker dagligen och arbetar heltid som dräng på ett stort lantbruk. Röker förstås aldrig på arbetstid. Jag arbetar hårdare och mer produktivt än de flesta jag känner och handhar massvis med farliga och tunga maskiner.

    Men det är klart, sitter du hemma istället för att jobba är alltid oproduktivt. Men det handlar mest om att vara lat. Kanske borde kriminalisera lathet då?

    SvaraRadera
  16. Ja, menar det…kanske kriminalisera egna initiativ också.

    SvaraRadera
  17. Ni ska bara veta vad som finns här på jorden som styr oss genom manipulation sen urtidens tid. Pengar är en av deras bästa verktyg till
    att styra oss, om människor rasen tror att dom är dom enda i universum så har dom fel. Marijuana hjälper en att bli lugn och lättare stänga av allt propoganda i samhälet och vakna mer i det andliga med en lagom dos,bli det för mycket bli man bara stenad och lat och allmänt flumig. Varför vill dom som sitter högst upp i världen så hemskt gärna stoppa marijuanan som är en snäll och harmlös växt? Dom som är högst upp som bestämmer har bara människor dräkter på sig, dom är inte vad många människor tror att dom vet vem dom är. Jag gräver fortfarande i djupet, vi är inte fria och värre kommer det att bli. Vi är manipulerade av media och är slavar till pengar.

    SvaraRadera