måndag 15 mars 2010

Möjligheten Finns redan!

”Vi kräver att få bestämma över lärarnas arbetstider”Skriver 198 skolchefer på DN debatt. Hur fan låter det! Grundkurs ett i hur man skapar förtroende på en arbetsplats har tydligen dessa 198 "chefer" totalt missat. Dessutom finns det egentligen inga som helst kopplingar mellan kontroll och effektivitet Ni ska vara mycket tacksamma alla198 att inte lärarna gör som de är tillsagda för då skulle det bli en verklig kris i skolan. Det stora problemet i skola idag är INTE att chefer ska ha större kontroll över 5 timmar i veckan utan den verkliga utmaningen är TILLIT. Tillit mellan chef och lärare och tillit mellan lärare och elever och till sist tillit mellan lärare och föräldrar. Det finns en stor brist idag och etta debattinlägg skadar mer än vad de själva förstår!!

"Det ska vara upp till varje skola att själv bestämma om lärarnas veckoarbetstid ska uppgå till 40 timmar med semester eller som i dag 45 timmar med ferietjänst"

Vad jag förstår så finns denna möjligheten redan att göra lokala uppgörelser även på den kommunala skolan så vad bråkar ni om?

Jo, inte om skolans väl och ve! Det handlar om MAKT, MAKT och slutligen MAKT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar