lördag 13 mars 2010

Öppna gränserna–problemet löst!

Jag accepterar inte dagens begränsningar. Jag finner det omoraliskt att vi har tillgång till hela världen, men bara ett fåtal i hela världen har tillgång till "vårt" land. Det finns inget liberalt eller moraliskt försvar för en sådan världsordning.
Muren mot öst föll, alla jublande. Samtidigt bygger vi upp en ny mur mot söder. Vi hämtar hit billiga produkter från låglöneländer, ibland tillverkade under slavliknande förhållanden i låsta fabriker ibland av barn. Denna ordning finns bara för att vi ska kunna konsumera. Den kapitalistiska konsumtionen fungerar bara i ett relativt samhälle. Där min förmåga till "lycka" är beroende av någon annans olycka. Jag har det "bra" om någon annan har det mindre bra. En ekonomicerad värld kan aldrig bli rättvis. Så om vi ska resa till söder och sola ska de som vill få komma hit. Oavsett om de är "berättigade" eller ej. Ingen människa är illegal! Men människa kan vara illojal...

24 kommentarer:

  1. Vad vackert! En väldigt fin, för att inte nämna naiv syn på omvärlden. Frågan är bara vem du hade tänkt skulle betala för kalaset? Någon annan förmodligen, för det är alltid någon annan.

    SvaraRadera
  2. Ja varför inte. Ta bort alla bidrag låt folk klara sig själva och bo var de vill.

    SvaraRadera
  3. Vilket kalas talar du om, bloggo?
    För den syn som du implementerar med det uttrycket är också naivt, men inte vacker. Vad talar du om för pengar, sluta flumma!

    Ja, anonym det kan absolut diskuteras. Varje EU ko får ofantligt mycket bidrag. För att inte tala om vad bankerna fått. Och sen jordbruksöverskottet från Europa som är billigt tack vare bidrag som prisdumpas i utvecklingsländer till så låga priser att det konkurrerar ut det inhemska jordbruket. Bidrag bidrag bidrag…

    SvaraRadera
  4. Om vi tar bort varje krona i bidrag så kan vi ha öppna gränser. Annars kan varje person som är sjuk flyga in, få gratis sjukvård, och sedan flyga hem igen. Vi har redan 4-5 månaders väntetid för många specialister, och jag vill inte ens tänka vad vi skulle ha då.

    Om du vill komma med något förutom barnsligt socialistiskt flumm, så starta ett eget företag och anställ ett par tusen människor med goda löner och förmåner. Men jag antar att som alla andra socialister vill du att andra ska göra det åt dig.

    SvaraRadera
  5. Jag har ett företag vill inte starta ett till!
    Jag talar om ett rättvisare värld där vi inte utnyttjar svagare ekonomier, svagare människor, länder i namn av vår konsumtion. Vi behöver inte expansion vi behöver, inte tillväxt vi behöver moral och empati. Jag är inte flummig jag är en benhård realist

    SvaraRadera
  6. Föresten har inga andra ideologier såsom de socialistiska slagits för och dött för andra.

    SvaraRadera
  7. Slagits för och dött för andra? Krig kallas det på svenska, och ja, de socialistiska våldsamma ideologierna är många. Stalinism, maoism, fascism, nationalsocialism, juche, islamism, listan kan göras lång...

    SvaraRadera
  8. Ha, jo du är kul du…
    Vi lever i den bästa av världar, inga problem inga orättvisor bara kärlek.
    Bloggo jag älskar dig och hela världen för vi lever ju tillsammans i denna värld där alla har samma möjligheter och ingen blir sämre behandlad beroende på kön religion etnicitet eller ålder. Fan detta är himmelriket, eller hur BLOGGO? Himmelriket där kapitalismen är den ideologin som värnar om rättvisa för både alla människor natur och djur.

    SvaraRadera
  9. Jag håller med raka rör , men inser att vi kan ju inte ha bidrag kvar eller skattefinansierad sjukvård eller skattefinansierad skola. Eller jo det kan vi ju ett kort tag för det kommer att montera ner sig självt ungefär som de sociala skyddnäten ganska snabbt eroderat under 90 och 00 talet. Det är ok för mig bara man är ärlig o rak med det.

    SvaraRadera
  10. Raka rör, du skriver: "Så om vi ska resa till söder och sola ska de som vill få komma hit"

    Med de får de ju! Alla får semestra i Sverige. Men alla kan inte bosätta sig här när det finns brist på arbete. Alla kan inte klamra sig upp i en och samma livbåt, för då sjunker den och ALLA dör. /Peter

    SvaraRadera
  11. "relativt välbeställda familjer har haft råd att sända till Sverige"

    ..alltid samma dramatiska flykthistoria över berg stock och sten över vatten med gummibåtar under lastbilar osv. när de i själva verket "hyrt" ett svensk pass för att komma ombord på ett plan till köpenhamn eller arlanda. 250000 svenska pass finns i omlopp illegalt, blivit "tappade"..
    Har hört att det kostar 500-1000 dollar att hyra ett svenskt pass med någerlunga liknande bild, sen är man förbi viseringkravet som är det största hindret att ta sig till sverige. ingen ligger under lastbilar eller i konteners!

    SvaraRadera
  12. "Men alla kan inte bosätta sig här när det finns brist på arbete." Nej och "alla" vill för allt i världen inte komma hit! OM världen blev mer rättvis, då kulle kanske fler människor ha möjlighet att turista här. Men som det är idag "får" mycket få göra det!

    "Har hört"…
    mmm, det låter det.
    Faktum är att av alla 20 miljoner människor som är på flykt i världen är det bara en lilen liten bråkdel som överhuvudtaget kommer till väst. Faktum är att mycket få människor, vill lämna sitt land, för att sko sig på våra system. Dessutom ogillar jag med samma inlägg på flera bloggar så sluta med det!Bums!

    SvaraRadera
  13. alla skall få bosätta sig var de vill på hela jordklotet - men självklart måste de själva bekosta sitt uppehälle! Det är väl orimligt att begära att man flyttar med hela sin klan till ett främmande land och begär att dess befolkning skall stå för klanens uppehälle från nu och forever, och kräva att oftast ha det bättre än många invånare i det nya landet, som t ex dess pensionärer

    SvaraRadera
  14. Ja.
    Det är också orimligt att begära att man ska kunna handla alla varor till ett så billigt pris att människors liv och hälsa på andra platser på jorden riskeras. Eller att man med hela sin klan ska kunna resa till ett främmande land och begära att dess invånare ska passa upp dem för nästan ingen lön alls. De är orimligt att västländerna har fri tillgång till resten av världen, medan resten av världen snarast har skyldigheter att försörja oss med sina tillgångar.
    Men värst av allt är kanske att ett par kalsongen från Sri Lanka har större rätt att fritt färdas mellan EU länder än den Srilankes som har dem på sig.

    SvaraRadera
  15. Ett sådant frunktansvärt naivt blogginlägg, rent hippieflum. Människor som inte förstår sig på ett ekonomiskt system, som saknar logisk referensram och som har en svag verklighetsuppfattning borde stängas ner från internet så att de inte kan sprida sitt flum till andra svagsinta människor med röstsedlar i sina händer.

    SvaraRadera
  16. Ja, va fint. Du är för mer stängsel och murar i världen: En diktaturkramare ta mig tusan! Ja, det är sådana naiva inlägg som de ovan som saknar värderingar utanför stela ekonomiska ramar, som har en så svag självkänsla att personen bakom har stängt in sig själv.

    Nej, jag är inte naiv, jag förstår alltför väl ekonomiska system , både teoretiskt och praktiskt och är konkret tydlig i moral och etik. Den flummiga och svepande är du, tyvärr...

    SvaraRadera
  17. ÄR den här bloggen nåt j-la skämt? "Vi har tillgång till hela världen" JA VI kan förmodligen åka på semester eftersom vi kan BETALA för oss. Det går även utmärkt att komma till Sverige ifall man tänkt betala för sin semester.
    Att människor i andra länder tillverkar låglöneprodukter är deras EGNA VAL! FÖRSTÅR DU?
    Vill människorna i ett U-land lyfta sitt land får de givetvis göra det. Det är liksom ingen som hindrat ett land som exempelvis Kina att utveckla sig. Din syn på människorna i tredje världen är SJUK och gränsar till rasistisk!

    SvaraRadera
  18. Stäng gränserna, istället. Vi har haft en helvetisk massinvandring i många år nu. Sverige och Europa behöver andrum. Öppna gränser kommer inte att fungera det inser varje människa med en gnutta sunt förnuft. Har man däremot förlorat kontakten med verkligheten kan sådana utopier "öppna gränser" tyckas var en god idé.

    SvaraRadera
  19. Bra inlägg, öppna gränserna, arbetarklassen måste förena sig över hela världen. Arbetarna i Kina har samma intressen som arbetarna i Sverige. Vi måste förena oss och göra revolt mot den kapitalistiska världsordningen.

    När man läser de inskränkta och indoktrinerade kommentarerna som detta utmärkta blogginlägg renderat blir man alldeles trött i huvudet.

    SvaraRadera
  20. Erik, Erik undrar om det möjligen finns en diagnos på dig, "naiv aggressive".
    "Att människor i andra länder tillverkar låglöneprodukter är deras EGNA VAL! FÖRSTÅR DU?" Medvetet naivt så det förslår…
    "Vill människorna i ett U-land lyfta sitt land får de givetvis göra det. Det är liksom ingen som hindrat ett land som exempelvis Kina att utveckla sig. Din syn på människorna i tredje världen är SJUK och gränsar till rasistisk!" Är människa inte klok! Mycket bekvämt sätt att frånsäga sig själv allt ansvar och ändå vilja ha det som resten av världen producerar. Erik,Erik, jag tycker nästan synd om dig…
    Nästa anonym: Stänga gränserna… Tja, du kan ju flytta till Nord Korea eller Burma så får du som du vill.

    SvaraRadera
  21. Eller kanske vi ska ta Finland som ett exempel där det måste vara ett helvete att vara rasist, eftersom de nästan inte tar emot flyktingar.
    Men är de lyckligare i Finland?
    Har de bättre ekonomi?
    Lever de längre?
    Svaret är nej så alla olyckliga främlingsfientliga; felet ligger inte i invandringen felet bor i er själva...så sök hjälp!

    SvaraRadera
  22. De är å andra sidan inte olýckligare i Finland, lever inte kortare tid och har en alldeles utmärkt ekonomi. Så det går visst att driva ett samhälle utan onödig massinvandring.

    Du har fortfarande inte svarat på en berättigad fråga: Om vi öppnar gränserna helt för alla och låter alla som vill bosätta sig här göra det och utnyttja vårt välfärdssamhälle (det finns ju inte jobb nog till dem som redan är här), vem exakt ska betala för kostnaderna?

    "Faktum är att mycket få människor, vill lämna sitt land, för att sko sig på våra system." var bland det dummaste jag hört. Har du överhuvud taget varit i fattigare länder någon gång? Var har du belägg för det du säger? Länkar till trovärdig statistik, tack.

    SvaraRadera
  23. Det föreligger ingen massinvandring till Sverige. Historiskt sätt har invandringen till Sverige varit både nödvändig för Sverige och världen. Vi kan inte och ska inte isolera oss. C:a
23, 5 miljoner internflyktingar i världen.
Asylsökande till Sverige 2007: 36 207. En bråkdel kommer alltså hit, fakta. Det är allmänt känt att flest antal människor är så kallade internflyktingar. Människor som flyr inom sitt eget land eller till grannländer.
Faktum är att mycket få människor VILL lämna sitt land för att sko sig på våra ”system”. 
Det finns fakta på internationella sidor på nätet som är bra, FN till exempel. Jag tänker inte göra jobbet åt dig, det får du göra själv, TACK

    SvaraRadera