torsdag 11 mars 2010

Pekgul har rätt!

Citat ur SVD : "Man måste få vara kritisk mot alla religioner, det kan inte finnas ett undantag kring Islam"
Jaså är det kritik han håller på med, jag trodde han utnyttjade sin yttrandefrihet!
Eller som ledaren i DN rubriceras: "Rätt till fel åsikt"

Vilks är ju en ganska besvärlig figur på det sättet, han sitter ganska säkert i sin Svenska medelklassidyll och fnissande hittar på "kul" konst som väcker uppmärksamhet. Men tänk det omvända. tänk en konstnär bördig från mellanöstern och muslim som gjorde karikatyr av något heligt svenskt som Victoria, Zlatan eller Charlotte Kalla!
Vilks är inte ute efter att kritisera han är ute efter uppmärksamhet, han njuter nu.
Det skulle kunna vara han själv som organiserat mordkomplotten för att det blivit för tyst kring honom, men det kanske är för avancerat för honom. Det är mest SD anhängare som försvarar honom som utan rondellhunden bara skulle visat honom sitt avsky.

18 kommentarer:

  1. "...tänk en konstnär bördig från mellanöstern och muslim som gjorde karikatyr av något heligt svenskt "

    Inte ens den mest hårdnackade rojalisten eller lågpannade sportfånen skulle få för sig att mörda någon. Själv skulle jag applådera, jag gillar varken sport eller kungahuset!

    SvaraRadera
  2. Sportfånar blir dödade även i Sverige vill jag bara påpeka. De är en av de mest våldsamma grupper vi har i Sverige.
    Och i det här sammanhanget är det ju ganska ointressant vad du inte gillar, om du nu inte vill mörda någon?
    Och Vilks lever än, vad jag vet…

    SvaraRadera
  3. Hur kommer det sig att den svenska vänstern aktivt stöder hån av judar/judendom och kristna/kristendom, men är EMOT samma beteende när det gäller islam. Logik?

    SvaraRadera
  4. Du krävs på en förklaring?

    SvaraRadera
  5. Den svenska (europeiska) vänstern representeras inte längre av riktiga socialister. En riktig socialist har inget till övers för någon religion. Det är samma skit alltihop. Problemet är att många vänsterföreträdare lyckats få det till att religion endast är kristendom.
    Sedan resonerar de som så att eftersom islam är emot kristendomen är islam och vänstern allierade. En av de mer intressanta tankevurporna i historien.

    Personligen tänker jag lägga min i grunden socialistiska och sekulariserade röst på SD i valet 2010 i protest mot allt vad krypande för religion heter.

    SvaraRadera
  6. Du blandar ihop alt till en grå-svart röra. Det finns kristna socialister eller andra religiösa socialister och jag tror inte det är upp till dig att bestämma vad som är "riktig" socialism. NU har vi du som säger att socialismen endast kritiserar kristendomen och doublecorona som påstår att vänster aktiv stöder hån av judendomen.
    Båda är ni mycket svepande i era kommentaren kanske för att hitta fäste för er egen främlingsfientlighet. Jag är för yttrandefrihet precis so de flesta människor och socialister, men jag är inte för Vilks. men det är inte samma sak som att vara för hot mot honom i namn av Allah eller what ever...
    Jag motsätter mig att "vänstern" aktivt stöder hån av judar, men jag vet att många aktivt stöder palestiniernas sak. Vilket inte måste betyda att man vill utplåna Israel. Visst är det krångligt och det måste få vara det annars blir man Sverige Demokrat eller Folkpartist eller nåt annat hemskt som Kristdemokrat...

    SvaraRadera
  7. Mördare åker till Sverige för att sticka kniven i en kille som ritat en teckning, och skulden bär... killen som ritade teckningen?

    Frågan är inte om Vilks är en dålig konstnär, utan att dåliga konstnärer har rätt att utöva sin konst utan att mördas. Så enkelt är det.

    Det är en tragedi att ni inte fattar det.

    SvaraRadera
  8. Vem har sagt att skulden är Vilks?
    Men visst har man ett personligt ansvar i det man gör. Inte jag, Inte Pekgul har sagt att det är rätt att hota eller mörda i någon religions namn, pucko!

    SvaraRadera
  9. Och ingen kniv har han i sig heller!

    SvaraRadera
  10. Yttrandefrihet är inte att förnedra en folkgrupp, religion eller tradition.
    Nästa steg av dessa konstiga journalister är då att förnedra homosexuella och handikappade. Det var så Hitler startade igång sin utrotning.

    SvaraRadera
  11. "Personligt ansvar"? Personligt ansvar för vad? Ansvar att riskera mördas för en teckning?

    Det är precis genom att skriva sådana saker som ni kringgår den enda fråga som har betydelse i det här fallet: nämligen rätten att vara en dålig konstnär utan att riskera dräpas av konstkritiker.

    Jag kan inte låta bli att undra vad du skrivit om Vilks fått halsen avskuren.

    Men puckot, det är jag. Man tar sig för pannan.

    SvaraRadera
  12. Ja, är man pucko är det nog bäst att hålla i pannan maiaymistru...
    Nej, som konstnär har man alltid ett ansvar, även Vilks. Det har alla konstnärer bra som dåliga. Jag tycker inte det är riktigt att han blir mordhotat. Jag är ju i min fulla rätt att kritisera Vilks utan att bli ansvarig för hans eventuella död, eller?
    Pekgul pratar inte om att det är rätt att hota Vilks att det är hans eget fel. Hon pratar om att hans ganska "barnsliga" upptåg skymmer och hindrar en annan viktigare fråga. Detta är ett ansvar som man som konstnär måste ta med i beräkningarna när man planerar och genomför sin konst. Sen är man i sin fulla rätt att skita i det utan att bli mördad. Men det ska också finnas möjlighet att kritisera honom, eller är han helig nu?

    SvaraRadera
  13. Varför är muslimer så lättkränkta?

    Om islam innehåller något av värde så är väl detta okränkbart.
    Idéen att man måste försvara en dogm visar ju på att den i sig själv inte har något bestående värde.
    För övrigt tror jag att Muhammed själv skulle ha skrattat gott åt konstverket. Är man Guds utsände så ser man ju människan i ett mer storslaget och tolerant perspektiv.
    R

    SvaraRadera
  14. Ja kan inte svar på din fråga, jag vet inte...
    Men det finns många bessewissar som vet hur en slipstens ska dras…

    Men i perspektiv ska i sanning inte någon slå sig för bröstet när dt gäller lättkränkthet. Den svenska mannen kommer högt på listan...

    SvaraRadera
  15. Sparka neråt ?
    Vi har haft utställningar där olika kristna symboler nedvärderas osv tom i Uppsala domkyrka detta har hyllats som konst.
    Inga som helst dödshot har framförts mot dessa kostnärer, ingen har utalat någon som helst förståelse att olika kristna grupperingar känt sig upprörda.
    vad händer nu om någon framför något mot Islam?Jo då ställer sig stora dela av vänstern upp & förklarar att visst är dödshot lite onödigt men absolut förståligt.
    Man måste ta hänsyn till muslimers känslor.

    Detta att Islam är skyddad från all kritik tyder snarare på att Vik har sparkat uppåt än neråt.

    SvaraRadera
  16. Nä, Pekgul har fel! Hon talar naturligtvis för sina egna - muslimerna. Vi måste kunna skämta om en hund. Jag tycker inte den påminner om någon överhuvudtaget - knappt en hund!

    SvaraRadera
  17. Raka rör: "Men det finns många bessewissar som vet hur en slipstens ska dras…" - Precis som du då?

    SvaraRadera
  18. anonym 11.46
    Vi? Vilka är vi? har du varit inblandad i utställningen eller står "vi" för "vi Svenskar i Sverige"? Det är väl tur att "vänster" "vänster" och bara "vänster" protesterar mot dödshot och även problematiserar båda sidorna. "Högern" är väl för feg eller? och jag pratar över huvud inte om att sparka..

    När det gäller hunden – nästa anonyma – handlar det kanske inte så mycket om du tycker att det liknar en hund eller inte. Och vilka "egna" talar du för?

    Nästa: En slipsten ska dras från sig själv om man säger. Vad det nåt mer?

    SvaraRadera