onsdag 3 mars 2010

Tölpar ska inte ha pengar!

Alla partier borde lova att helt enligt PIFF:s tankar individualisera barnledigheten "på riktigt", då skulle de situationer som beskrivs i artikeln förbättras mycket tidigare.Varför ska föräldrapenningen vara personlig men ändå inte? En helt vansinnig regel. Som om sjukpenningen skulle gå att föra över till ens partner om Han/hon blev utförsäkrad, eller flytta över lite arbetslöshetsdagar till partnern som stämplat ut… Sjuka grejer… I en sjukt oanpassad värld.
Det är så många som gnäller att staten inte ska bestämma hur man ska göra med föräldraledigheten. Klart de ska om staten betalar. Men ta inte ut pengar då från staten era omogna tölpar och gör som ni vill!!!

4 kommentarer:

  1. Din jämförelse haltar. Föräldrapenningens syfte är att någon skall ta hand om barnet och inte att föräldrarna skall få ledigt. Vem denna någon är bestäms nog bättre av de individer som finns i barnets närhet än av myndigheter.

    Så - centralstyrning - nej tack!

    SvaraRadera
  2. Det är ingen centralstyrning Wunder. Varken mer eller mindre än vad det är idag. Du behöver inte alls styras, du behöver inte ta emot pengarna, en rättighet är inte en skyldighet, alltså ingen "centralstyrning"…
    Föräldrarna har möjlighet att med frikostiga bidrag från staten vara hemma med sina barn, men det innebär fan inte att man kan göra vad man vill med skattepengarna! Lika för alla, gör dagarna personliga på riktigt!

    SvaraRadera
  3. Hej, ville bara skicka en uppmuntrande rad om att jag blir glad av folk som gör det till en självklarhet att män ska vara lika mycket hemma som kvinnliga föräldrar!

    Tack!

    SvaraRadera
  4. Tack själv,
    SJälvklart att båda ska ta lika mycket ansvar för att skapa närhet till sitt barn.
    :)

    SvaraRadera