fredag 12 februari 2010

"Den förmenta välviljan håller SVD flytande"

Ja du Per Gudmundson det är inte lätt att se skogen för alla träd. Det börjar fint: "Det finns ett problem med att avbilda ett samlag med en schäfer i en film. Ja, det finns flera problem, men ett är risken att åskådarna bara kommer ihåg hunden, och missar budskapet."

Jag tror han får tala om sig själv där som åskådare, budskapet finns kvar åtminstone för mig… Tidelaget skymmer inte min sikt, varför skymmer det din Per?

Du drar väl häftiga paralleller också fortsatt i jakten på den "förmenta välviljan": "Den ses inom socialförsäkringssystemen, där överutnyttjande i generositetens namn lett till utslagning och resursbrist."

Kom igen om något år Per och skriv samma ledare om den "förmenta oviljan" det blir nog inte svårt. Utslagning och misstro och stigmatisering kår hand i hand med arbetslinje och hårdare tag. Vår värld lider knappast av för mycket snällhet och för slappa tag. Det är rent djävulusiskt av dig att utnyttja bibeln och Jesus för din inskränkta snåla tes om ett "för snällt samhälle".

I tesens namn vad skulle SVD själv var utan välviljan i form av bidrag; nerlagd?

Häng dem högt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar