torsdag 18 februari 2010

syndikalisterna hjältar!

Skanskas agerande i ärendet som DN beskriver visar bara att bemanningsföretag är ett sätt för företagen att slippa från sitt ansvar. Efter att hjälpligt ha kontrollerat bemanningsföretaget så kan storföretaget blunda och skita i hur arbetet blir gjort, bara det blir gjort. Storföretaget är oskyldig till att den anställde inte får sin lön. Storföretaget vet inget för bemanningsföretaget har inte sagt något...
Ett bekvämt sätt att utnyttja skyddslösa människor. Syndikalisterna är hjältar som enda fackförbund hjälper de papperslösa. "Papperslösa" fy fan , vi lever i en rättslös värld. Pengar har större rätt att förflytta sig än människor.
Skäms!!
Skrota alla gränser nu!

3 kommentarer:

  1. Vad är skillnaden mellan Skanska, Adecco och Landstinget?
    Ingen alls förutom det de producerar, alla tre är arbetsgivare som skall följa ingångna avtal, precis som alla andra företag i Sverige.

    Att skanska skall betala lön för någon som varit anställd hos någon annan verkar märkligt. Är det en modell du vill föra över på alla företag?
    Dvs att man kan bli tvungen att betala det man köpt en gång till bara för att underleverantören inte sköter sig?

    /Kristian

    SvaraRadera
  2. Ja, om det "man köpt" visade sig vara exploatering av utsatta människor. Tycker du verkligen inte det? /David

    SvaraRadera
  3. Kristian
    Det handlar om något som heter solidaritet om du är bekant med ordet, människan har blivit lurad.... Tillhör dessutom de som står längst ner på stegen... Jag snackar inte modeller. Dessutom är ordet "man" inte relevant i sammanhanget

    SvaraRadera