söndag 21 februari 2010

Gaphalsar!

Det snöar mycket, SMHI har gett en klass2 varning och tåg är inställda, stannar eller är försenade, någon som är förvånad? SVD Aftonbladet Aftonbladet DN Aftonbladet SVD

Det som springer fram ur den falsettartade debatten om SJ:s förseningar är hur förtvivlade vi blir när det står klart för oss att vi inte helt och hållet råder över naturen. Det skrämmer oss. Om vi blir så djävla förvånade uppskrämda arga irriterade då kanske det är dags att flytta söderut, eller?
Dessutom, Aktuellt skriker ut: VART FEMTE TÅG FÖRSENAT. I all stilhet vill jag då påpeka att det innebär, 80% kommer i tid....
"Har man inte tid att komma för sent, kanske man ska fundera på vad tid är."
Byron hart
Och läs det här:

Omfattande trafikproblem även i Norge och Finland

Läs i DN

Det var ju äntligen på tiden att någon skrev om det. Det är ju det man funderat på hela tiden under rapporteringen om SJ: Men hur fungerar det i andra länder? Nu vet vi, det fungerar inte... Vi rår inte på naturen helt enkelt...

7 kommentarer:

  1. SL och SJ samt andra kritiska och extremt viktiga samhällsfunktioner har visat sig vara inkompetenta att ta itu med detta. Regeringen borde utlysa katastroftillstånd; skicka ut armén och hemvärnet att röja, se även till att alla sysslolösa socialbidragstagare hjälper till att röja spåren. OM folk kan ta sig till arbetet så kommer deras soss att fortsätta komma, inte annars.

    SvaraRadera
  2. Ja, men tunnelbanan körs av en kinesiskt bolag och tåget ska konkurensutsättas på hela bannätet, det kommer knappast bli bättre.
    Sen tror inte jag på socialbidragsidén. Vi lever i en rättsstat och ska inte kunna tvinga folk på det sättet du beskriver.
    Sen undrar jag vad det är för "katastrof"om tåget är försenat eller tom om det sitter fast i 15 tim? Lite skärpning och perspektiv!

    SvaraRadera
  3. jag antar att du inte satt fast på ett tåg inatt utan mat och toalett?

    SvaraRadera
  4. jag antar att du har varit gravid och behövt kissa men inte kunnat för att du är fast på ett tåg som aldrig borde ha åkt? Snacka inte om sånt du inte har en aning om, du verkar inte ens ha läst artikeln.

    SvaraRadera
  5. Vad ni antar mycket.... Nej jag är inte gravid.
    Det var säkert skitjobbigt och jag kan tycka synd om alla som satt fast, men det är knappast fruktansvärt eller hemskt, det är ingen katastrof.
    Folk blir hysteriska och apatiska... Vilka ord ska användas när det händer något riktigt tråkigt som att någon dör, eller plågas eller blir lemlästad, eller...?
    Lite perspektiv!
    Antar att ingen har familj på Madeira?

    SvaraRadera
  6. Skumt att storstadssvenskarna vägrar förbereda sig för dåligt väder och envisas med att allt ska fungera som det gör på sommaren. Vintern brukar ju komma varje år och en halvmeter snö är inte en extrem vinter.

    SvaraRadera
  7. Ja, lite naivt och världfrånvänt... med det är ju det vi är, vända från världen. Den ska inte påverka våra liv. Inget yttre får påverka oss, då blir vi rädda. Skandal att tågen inte går? Nej, fullt naturligt...

    SvaraRadera