tisdag 2 februari 2010

Reinfeldt stinker...

Arbetslinjen är en tunn fin linje, dragen av de som har råd med märkespennan.
Arbetslinje och jobbskatteavdrag är populism. Om man tar ett kliv tillbaka och ser hur vekligheten ser ut vad ser man då? Jo, de starka får morot, de svaga piska! Hur smart är det ur ett krasst samhällsekonomiskt perspektiv? Inte smart alls. Hur smart är det ur ett populistiskt kortsiktigt perspektiv? Har varit smart men nu börjar människor se igenom den ideologiska finten! Moderaterna de nya "arbetarpartiet", pyttsan! När jag ser Reinfeldt tänker jag på ett par smutsiga billiga strumpor i ett par dyra skor, han knyter hårt för att hålla stanken inne.
Häng dem högt!

4 kommentarer:

  1. Snacka om populism. Är det inte populistiskt att lova ersättning till människor som inte arbetar.
    Vad är det för fel med att arbeta om man inte är sjuk? Det finns många kvadratmeter att städa i hem om du saknar arbete. Tänk om och tänk rätt. Med socialism kommer många att sakna skor att ha på fötterna.
    Fortsätt kampen mot fuskare och snyltare!

    SvaraRadera
  2. Har du någonsin saknat skor? Eller fick du ett par först när alliansen kom till makten din stackare? Ingen har sagt(i alla fall inte här) att det är fel att arbeta.
    Jag håller md dig om att vi ska fortsätta kampen mot fuskare och snyltare, speciellt de som smiter från SKATTEN. Det är där de stora pengarna finns! Men jag antar att "frihetskämpen" står för den frihet som gagnar en själv, solidaritet hör liksom inte dit...

    SvaraRadera
  3. "Solidaritet (av latinets solidum, hela summan, kapitalet) innebär för kollektiv att gemensamt ta ansvar för något, inbördes gemenskap, att i egenskap av del av en grupp verka hänsynsfullt utan egenintresse för denna grupps bästa." Är det denna typ av solidaritet du menar? Jag har bidragit med mer i skatt än vad genomsnittsknegaren har i bruttolön. Detta har jag gjort solidariskt i snart 20 år, varje år. Hur mycket har du betalt in till det almänna? Man kan fuska och snylta på många olika sätt. Att inte arbeta (om man inte är sjuk eller studerar) är också att snylta eller med dina ord: att smita från sitt ansvar.

    SvaraRadera
  4. Solidaritet (bortom Wikipedia):1 känsla av samhörighet med och beredvillighet att stödja och hjälpa andra människor
    2 gemensam ansvarighet
    Men din stackare jag har väl inte anklagat dig för att fuska med skatten. Förlåt om jag gjorde dig ledsen... Jo, nog har jag betalt in det jag ska, ska vi mäta muskler oxå? Men som sagt, jag tycker inte att det är fel att arbeta. Men jag tycker att det är fel på politiken, på arbetslinjen. Två VÄLDIGT olika saker

    SvaraRadera