lördag 13 februari 2010

Hans3.

Hans blogg

Du drar en ganska godtycklig linje mellan det personliga och det "tvåsamma". Det betyder att du vill bestämma hur människor ser på sitt föräldraskap eller sin relation. När det gäller lön ska den vara personlig, men när det gäller bidrag till föräldrar ska det inte vara personliga (nu är dem ju det förutom att man kan byta bort dem) Det blir enbart löjligt med ditt snack om frihet. Det du önskar dig är inga förändringar, det är en helt annan sak.

Citat: "De förbud du nämner (misshandel, sexbrott) finns i brottsbalken och har inget med familjelivet som sådant att göra utan är kränkningar av suveräna individer."… och? Det påverkar oss och styr och leder oss om vi vill vara medlemmar i organisationen. Om vi är famlij eller ensamma.

Diskriminering har inget med "lättkränktet" att göra. Den mest "lättkränkta" gruppen i samhället är gruppen män.

"du har ett jämställdhetsperspektiv som ram för hur du betraktar samhället."

Nej det stämmer inte. Min ram är största möjliga frihet till alla individer. Oberoende av kön, hudfärg födelseland, religion , sexuell läggning eller ålder. Dessutom oberoende av tradition och ideologi.

Det inskränker inte i någons frihet att inte tillåta överföring av dagar i föräldraförsäkringen. Däremot kan det frigöra män och kvinnor från belastande traditioner som håller dem kvar i mönster. Men det tvingar ingen till något. Mamman kan vara hemma eller pappan hela perioden eller för alltid… Största möjliga frihet. Varför ska samhället betala för att upprätthålla mönster som inte är önskvärda i ett modernt samhälle som strävar efter jämlikhet? Det är väldigt konservativt och bakåtsträvande. Dessutom fungerar inte föräldraförsäkringen i alla familjer som finns nuförtiden. Stjärfamiljen finns inte med riktigt…

Nä nu måste jag fan gå…

Väx upp och byt stjorta och åsiker så blir det nog bra vad det lider, hej på dej!

Ska du svara får du göra det på havannastar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar