fredag 19 februari 2010

SLÄNG UT DEM!

Det är fullständigt idiotiskt att låta partierna kampanja på skolorna. Skolan är en arbetsplats för eleverna och den så kallade verkligheten finns precis runt hörnet. Det finns igen anledning att partierna ska ha "gratisutrymme" på skolor med propaganda, elever läs sig knappast kritiskt tänkande genom att "ideologiska torpeder" får sälja sina varor i skolans lokaler. Elever kan kritiskt granska alla partier inom ramen för undervisning utan representanter för åsiktsyttringarna närvarande.
Så kampanjförbud gynnar inte extremister, det gynnar skolfriden och det kritiska tänkandet.

Släng ut dem!

8 kommentarer:

  1. Du är rasiste med "Släng ut dom", jag förstår att du syftar på vissa stackare som det är sååå synd om.

    SvaraRadera
  2. OM inte SD får komma in på skolor, då ska heller inte Vänsterpartiet få komma in. Deras ideologi är kommunismen, som i Sovjet dödade drygt 50 miljoner människor totalt sett, Kina drygt 70 miljoner, Nordkorea nästan 1 miljon, Kambodja 2 miljoner, osv, osv. Inte heller Sossarna ska få gå ut på skolor: under 30 talet ansåg Per Albin Hansson att Hitler och Mussolini var "goda förebilder för sina folk" - och han berömde Mussolini för att han omstöpt det italienska samhället, Mussolini å sin sida kallade Sossarnas Sverige för "ett folk av mänsklig granit". Skolorna bör även förbjuda samtliga religiösa samfund, men i synnerhet islam/muslimer, då dessa stenar homosexuella till döds. Dessutom så hatar islam judar ända sedan den muslimske profeten Muhammeds dagar. Han beordrade massmordet på hela den judiska befolkningen i staden Khaybar då judarna vägrade att erkänna honom som deras profet. I Haditherna (det viktigaste islamiska verket tillsammans med koranen) står att läsa: "På Domens dag skall stenarna och träden tala och säga: O muslim! Det gömmer sig en jude bakom mig! Dödad honom!" (från Sahih Bukharis samling av Hadither) - det var denna text som spreds i Södermalmsmoskén för några år sedan.

    SvaraRadera
  3. "Anonym sa...
    Du är rasiste med "Släng ut dom", jag förstår att du syftar på vissa stackare som det är sååå synd om."

    Om jag ska kunna bemöta din ytterst märkliga kritik mot att jag tycker att man ska slänga ut politisk propaganda från skolorna får du vara lite tydligare: va fan menar du???

    SvaraRadera
  4. "doublecorona"
    Man ska förbjuda all, jag skrev ju det!!
    Vänsterpartiet är inte kommunistiskt och har inte dödat någon, skärp dig!!
    "Skolorna bör även förbjuda samtliga religiösa samfund, men i synnerhet islam/muslimer"
    he, he man kan inte förbjuda någon extra mycket. Antingen gör man det eller inte, vet du...
    Ska religionsundervisningen också ut? Eller duger Kristendomen, har de inte dödat tillräckligt många, enligt dig??

    SvaraRadera
  5. Bara för att Vänsterpartiet har bytt namn från Vänsterpartiet Kommunisterna (och dess för innan så hette dem Sveriges Kommunistiska Parti) så är dem inte längre kommunistiskt? Är du så jävla obildad eller är du bara dum i huvudet?

    SvaraRadera
  6. Nej, per definition icke, helt rätt. Nej de är inte kommunistiska i den reala politiken heller. Kanske du borde läsa på! Eller är ditt bloggnamn självbespeglande? Kanske du ska läsa Freud, eller är han också kommunistisk? "Eller va fan hela skiten är kommunistisk, bara jag är bra och alla är dumma mot lilla mig....."
    Stackare

    SvaraRadera
  7. Här var det vänliga ord i parti och minut...nå...håller med dig i ursprungsinlägget, att propaganda inte hör hemma på skolorna.

    Det hade varit otänktbart för 30-40 år sedan. Ska så vara nu med. Inte så att skolan är en fredad zon men propaganda behövs inte. Inte innanför väggarna.

    Det är för övrigt, Micke, väldigt få personer som är dumma i huvudet. Eller obildade för den delen.

    SvaraRadera
  8. Dagens elever är (skulle jag säga) överexponerade för "verkligheten".
    Låt lärarna vara pedagoger i skolan och lära eleverna kritiskt tänkande!

    SvaraRadera