måndag 1 februari 2010

Stödgalor stör jag mig på

Nu är det väl ändå dags att växa upp gott folk! "Inte ska man hela tiden måsta ha något för att ge…", som min salig mormor sa. Det är inte svårt att förstå artisterna; goodwill, synlighet vilket ökar på deras egen försäljning och popularitet.

Gunde Svan kunskapsmiss är en ganska talande historia Som svar på en journalist fråga om jordbävningen på Haiti svarade han "vilken jordbävning?". Sedan skänkte han 10000 kronor till offren som en sorts botgöring för sin okunnighet, eller världsfrånvändhet kanske man ska säga.
Alltså man köper sig fri från delaktighet skulle man kunna säga. Och det är precis vad folk gör som ser på galor gråter en skvätt och sänder in ett para hundra kronor, byter kanal och sätter på kaffe i reklampausen. Fy fan!

2 kommentarer:

  1. Måste väl ändå vara bättre att skänka 10000:- som botgöring än inga pengar alls? Hur skall man annars kunna ge något? Utan gala kanske inga pengar alls skänktes. Bättre/sämre?

    SvaraRadera
  2. Inte riktigt det som var poängen. Poängen är att man "köper" sig utrymme till att slippa personligt engagemang. Vi ser ju redan en "avtrubbning" i förhållande till galor.

    SvaraRadera